hoofdmenu

Ervaringen

Ik laat het los, ik kom er zelf niet uit… hier heb je mijn schilderijen, schetsen …

“Ik wil ze bewaren en ik heb ook nog gedichten uit die periode… Kun je daar iets van maken, een vorm bedenken om een hele intense periode mooi in beeld te brengen?”
Resultaat (in uitvoering):
Boekje A5, bijzonder papier, 36p

Een bewogen jaar rondom chemo, bestraling, maar ook een jaar van liefde warmte ...

Dit heb ik samen met Gaby omgezet in een kookboek voor mijn dierbaren, met als titel ‘ikOok voor jou’. Ik wilde iets doen met hetgeen mij vorig jaar is overkomen, vooral met hetgeen het mij gebracht heeft. Ik dacht: ‘Dat kan Gaby’. Samen hebben we bedacht wat te gaan doen. Ik met het gezin aan de tafel nèt als vorig jaar. Alle vriendinnen maken nog één keer hun maaltijd (de kinderen mogen zeggen welke). Zelf eten ze dit keer ook mee. Gaby brengt alles in beeld. De leidraad, zijn jullie, de vriendinnen die binnen komen lopen met een dampende pan eten… Het gerecht, jij en het gezin, samen aan tafel, binnen of buiten of in het gras. Even een vleugje samenzijn, gesprek, beweging, eten in beeld en een portret. Dit samen maakt het tot een heel persoonlijk, bijzonder kookboek. Tastbaar, om in te bladeren, terug te kijken, uit te koken.
Reactie van de broer (hij gaat nog redigeren): “Jeeeeeeeeeeezus, wat een PRACHTIG boek! Schitterende foto’s, mooie verhalen en in ieders persoonlijke noot zit zoveel emotie. Ik heb hier thuis een potje zitten janken, dat mag je best weten. Zo mooi en gevoelig!”

Resultaat (planning eind augustus):
Kookboek 216x279mm, 68 p

Een gehaakt kleed waar herinneringen aan vast zitten.
Resultaat:
Fotoserie

In deze moeilijke periode (onze dochter is op 17 jarige leeftijd plotseling overleden) ...

We hebben samen een mooi magazine gemaakt. Door toeval, door een gesprek met de moeder van één van de vriendinnen van Doris. Ineens wist ik het wat we konden maken. Wat ik terugzag bij die vriendinnen was het directe, dagelijkse gemis. Dat dit bijna net zo moest voelen als binnen het gezin van Doris. Elke dag met elkaar in verbinding via socialmedia, app, school, stappen. In één klap hebben zij moeten dealen met het feit dat de wereld van eindeloze lol, licht, luchtigheid, klets, onzin en vooral lief en leed met elkaar delen er totaal anders uit kwam te zien. Ik heb een aantal vriendinnen nu in beeld gebracht. Nu is het er nog, nu zijn ze nog ‘even oud’, nu is het nog grijpbaar. Samen hebben we deze prachtige herinnering voor Doris gemaakt. SAMEN! Wat een mooie gesprekken hebben de foto-maak-momenten opgeleverd. Wat een intense verhalen, maar boven alles hebben jullie hele mooie eigen inbreng geleverd! Veeeeel heeel veel Selfies, LOL, Chickies, Boys, tosties, malle verhalen en het besef dat Doris in staat was mensen te verbinden.

Tineke (moeder van Doris): “Na de plotselinge dood van onze prachtige dochter Doris, heeft Gaby in beeld gebracht wat je wilt hebben. Een boek van haar viering en een vriendinnenboek “Leef vrij en blij”. Je wilt het hebben, het moet er komen en door Gaby IS het er. Zij kan dit❤️ZO mooi.”

Resultaat (gemaakt met, voor 18 vriendinnen):
A4 Fris, jong glossy magazine, 84p

“Gaby’s idee om een magazine te maken met alle vriendinnen zorgde ervoor dat ik ...

Het was een uitlaatklep en zorgde ervoor dat ik mooie en leuke herinneringen ophaalde. Het voelde alsof ik hiermee nog een keer kon laten zien wat Doris voor mij betekende en nu nog betekent.”

Resultaat (gemaakt met, voor 18 vriendinnen):
A4 Fris, jong glossy magazine, 84p

We willen een mooie stijlvol persoonlijk boek van de receptie ter gelegenheid van ...

Resultaat:
Fotoboek, A4 liggend, 80p

Resultaat:
Een mooie serie foto’s

Resultaat verbeelden viering:
Fotoboek, -reportage, -serie

Puk (toen 11 jaar) is samen met Gaby aan het boek ...

Inmiddels is Puk al weer 16 en zijn er nieuwe vragen, nieuwe manieren om de herinneringen te vangen of juist hetgeen zich nu afspeelt in haar leven te verweven met de herinnering. Organisch naar een mooi eindresultaat. Wanneer? Dat is aan Puk.

Resultaat (in bewerking):
Samen gaan we het afronden als de tijd daar is.

De band tussen opa en kleinkind.
Resultaat Fotoserie:
Combi Smartphone- en ‘echte’ foto’s

Ik dacht de zondag voorafgaande aan ons etentje: ‘laat ik ...

Waarom ik jullie zo bijzonder vind. Als antwoord hierop hebben alle vriendinnen ook wat teruggeschreven… Gaby heeft dit gebundeld in een mooi document, waarmee zij mij echt verrast heeft en ik zelf toch eventjes heel emotioneel werd. Het gevoel dat zoveel mensen van je houden, dat is een heel warm gevoel. Gaby heeft dit gevoel voor mij omgezet in een mooi tastbaar document.

Resultaat:
Boek, 21x21cm, 44p